Risktvåan MC Stockholm

Dags att ta MC-kort i Stockhholm? Bli inte en siffra i statistiken! Med risktvåan för MC får du veta mer om de situationer som är särskilt riskfyllda för motorcykelförare. Du får känna på hur en minimal förändring i din körning kan få avgörande konsekvenser och hur trafiksituationer kan utveckla sig.

Denna riskutbildning för MC är till för att göra trafiken mindre riskfylld för dig som vill ta MC-körkort i Stockholm, och förhindra att du hamnar i situationer du inte kan ta dig ur.

Det finns krav på dig som förare

Detta är inte en körutbildning, det är en riskutbildning. Risktvåan för MC innehåller både teoretiska och praktiska övningar där det krävs att du kan hantera en motorcykel. Det är också därför du alltid ska planera in risktvåan för motorcykel i slutet av din utbildning. Om vi bedömer att din skicklighet som förare inte är tillräcklig, kommer vi att avbryta din övning.

Kan du hantera en motorcykel rutinmässigt både på landsväg och i stadsmiljö? Då kan du också genomföra risktvåan för motorcykel.

Välkommen till oss på Gillinge i Stockholm!

För dig som ska ta MC-kort i Stockholm – Varmt välkommen till oss på Gillinge. På vår trafikövningsplats får du träna på att hantera vanliga olyckssituationer. Hos oss på Gillinge Trafiksäkerhetscenter erbjuds du alltid lån av motorcykel när du genomför riskutbildning 2, och då kan även låna den skyddsutrustning som behövs. Ta gärna med eget underställ. Har du en ovanlig storlek kan du behöva ta med egen utrustning, tänk då på att den måste vara CE-godkänd.

Vi börjar med att värma upp med motorcyklarna, och det är också i detta skede våra instruktörer ser om du är en tillräckligt bra förare för att kunna genomföra utbildningen. Efter uppvärmning får du träna på hårda accelerationer, bromsa kraftigt för hinder och också uppleva situationer där det ofta blir riskfyllt just för motorcykelförare. Lär dig identifiera faror längs vägen, och lär dig undvika dem innan det är för sent.

Boka din risktvåa för MC hos oss, och när det är dags att köra – Glöm inte din legitimation!